Fitness Center

commercial

 

As part of an amenities upgrade program, we were asked to design a tenant fitness center for One Kendall Square, a mixed use development in Cambridge. The space selected was within a truss framed high bay storage area situated between three fully occupied buildings.  A variety of floor levels, the need to maintain service access, and large existing skylights added to the challenge. The final design includes lockers, showers and changing rooms flanking the axial upper level entrance.  A central ramp provides access down to the top lit exercise areas.  Tall interior windows allow glimpses of the center from the adjacent corridor network.  Excepting the perimeter wall, all elements were kept below the existing roof trusses to maximize the impact of the skylights.